Werkplaats Activiteiten

 

De aanwezigheid van mensen is de grote aantrekkingskracht van een centrum. Onze voorstellen zijn gericht op het organiseren van meer activiteiten, sport en spel én een goede promotie daarvan om mensen naar het centrum te trekken en (langer) te laten blijven.

Onze visie
We willen meteen aan de slag met een bruisend centrum; een centrum waar altijd iets te beleven is, voor zowel jong als oud, een centrum dat uitnodigt om te verblijven, elkaar te ontmoeten, of gewoon naar anderen te kijken. Het centrum moet de huiskamer en een verbindende kracht in Heerenveen zijn. Een plek waar het fijn is om te zijn, voor en door mensen. We denken dat de werkelijke aantrekkingskracht van het centrum namelijk de aanwezigheid van mensen is. Denk aan het lege terras waar niemand als eerste gaat zitten. Het succes van het centrum zit niet alleen in een mooie inrichting (de ‘hardware’), maar vooral in het programma en de organisatie (de ‘software’). Geïnspireerd op de uitspraak van de Deense architect Jan Gehl: ‘de grootste attractie van de stad zijn mensen’.

‘Het centrum als de huiskamer van Heerenveen’

Om dit te bereiken moet het centrum van Heerenveen een scala van activiteiten, aanleidingen en plekken bieden, die mensen naar het centrum trekken, maar hen vervolgens ook verleiden om (langer) te blijven. Wij hebben ons daarbij gericht op activiteiten. Activiteiten kunnen een groot effect hebben, terwijl ze relatief simpel te organiseren zijn, de mogelijkheid bieden om te experimenteren, geen grote investeringen vragen, en iedereen er bij te betrekken is. En niet op de laatste plaats: we kunnen er nu meteen mee beginnen. Het gaat daarbij niet om alleen grote evenementen, maar ook om kleine aanleidingen die altijd aanwezig zijn.

 

LEES DE SAMENVATTING VAN HET VOORSTEL

BEKIJK DE PRESENTATIE

BEKIJK HET FILMPJE

 

Wil je weten hoe er op het voorstel van deze werkplaats gestemd is? Dat zie je hier.

 

 

 

3 Reacties
 1. Ik heb jullie verhaal met interesse gelezen.
  Het is een mooi samenhangend verhaal.
  Wij zijn binnen de groep Faciliteiten ook bezig geweest met spelen.
  Wij dachten hierbij aan o.a. schaken met grote schaakstukken.
  Wij zijn nu drukdoende om alles in een concept document te gieten, inclusief Keynote presentatie.

  Antwoord
 2. Frank,

  Voor jullie info: Sfinx, de spellenwinkel aan het begin van de Dracht, heeft een groot schaakspel dat ook voor activiteiten gebruikt kan worden.

  Antwoord
 3. Sluit mooi aan bij diverse andere plannen!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This